Tilbake til Rondane!No ser eg atter slike Fjøll og Dalar,
som deim eg i min fyrste Ungdom saag,
og sama Vind den heite Panna svalar;
og Gullet ligg på Snjo, som fyrr det laag.
Det er eit Barnemaal, som til meg talar,
og gjer meg tankefull, men endaa fjaag.
Med Ungdomsminne er den Tala blandad;
Det strøymer paa meg, so eg knapt kan anda.

                 – A. O Vinje


  

16. juni
Heldig som jeg er har jeg en fantastisk turnus som gjør at jeg får sjansen til å hive meg avgårde til fjells nesten når som helst (i hvert fall annen hver uke) om jeg vil! Og ikke nok med det, jeg har også en samboer som aldri sier nei til en uke (eller flere) i fjellet. Kan det bli bedre? 

Så etter en relativt laber vår/sommer så langt, bestemte vi oss for å ta en svipptur innom Rondane i år også! 
To dager senere var sekkene pakket og i 2-tiden på natten startet vi på den 8 timer lange bilturen. 
Vi kom ikke lengre enn til Voss før undertegnede innså at fjellskoene sto igjen rett ved døren hjemme! (Jammen glad jeg har verdens mest avbalanserte kjæreste).
Og etter nøye vurdering av både økonomien og sannsynligheten for gnagsår ved kjøp av nye sko, ble det til at vi snudde og hentet skoene.
05:00 var vi ENDELIG på vei mot Rondane.

Etter mange, veldig lange timer i bil ankommer vi endelig Dombås hvor vi handler inn de siste tingene vi trenger, og rundt 14:00 ruller vi endelig inn i nasjonalparken! Vi har ingen plan på hvor, eller hva vi skal. Det eneste vi vet på dette tidspunktet er at denne dagsmarsjen blir svært kort. 
Stiv, støl og døgnvill trasker vi ca 1 km før vi finner oss en fin leiplass ved elven.
17.juni 
Vi våkner til strålende sol! 
Dagen i dag går til avslapping og liten tur i området.
Dagen avsluttes med god middag som besto av gryterett med hjemmetørket karbonadedeig og ris ??18. juni
I dag har vi bare slappet av og ladet opp til morgendagens tur.

På ettermiddagen tok vi oss en tur opp til Dørålseter for å forhøre oss om rutevalg og snøforhold på Høgronden, Midtronden og Digerronden.


19. juni 
Klokken er 07:15 og frokosten er klar.


Humøret er ikke på topp, ting går sakte og jeg kan atter en gang konkludere med at et morgenmenneske kommer jeg nok aldri til å bli.
Klokken halv 9, humøret stigende, sommerfuglene er i anmarsj og vi er omsider klar til å forlate leiren og vende snuten mot Høgronden.

Klokken har blitt 11 og vi nærmer oss Høgronden, så da var det på tide med en litt lengre pause og litt påfyll av energi.
Jeg begynner å innse hvor bratt og smalt det blir mot toppen og usikkerheten kommer krypende. Kommer jeg, med den vanvittige høydeskrekken meg i det hele tatt opp dit? 
Glenn og Grimm blir nødt å vente på ca 1800 moh, for nå begynner det å bli skikkelig bratt og steinete.Jeg snudde tre ganger, men kom meg til slutt til toppen! ??

Da jeg var på vei ned kom det snø så Glenn kom seg dessverre ikke til toppen i år. 


20. juni

Egentlig kunne vi vært en natt til, men på grunn av kjipt vær velger vi å starte hjemreisen i dag og heller legge inn en overnatting i Vang i Valdres. 
Vi leier oss en liten hytte på Bøflaten Camping. 
Rondane ❤️, vi Sees garantert igjen!