Fra mektige fjell til buldrende fossestryk

Endelig en vellykket tur! Dette året føler jeg at alle turplaner har gått i vasken, eller blitt forandret. Planene ble for så vidt forandret denne gang og, på grunn av sykdom, men tur ble det. Når jeg så at jeg plutselig fikk noen sammenhengende fridager i starten av juli bestemte jeg meg for at da ville jeg gå Besseggen og Galdhøpiggen, alene! Dessverre ble jeg syk noen dager før og planene ble avlyst.

Kvelden før jeg egentlig skulle lagt i vei mot Jotunheimen meldte vandrelysten seg og jeg begynte å sjekke ut mulighetene litt nærmere. Jeg kom frem til at Finse var en grei plass å begynne og Aurlandsdalen har jeg lenge hatt lyst å gå, så da falt valget på Finse-Flåm, 3 dager, ca 58 km. Sekken veide 23 kg når jeg startet hjemmefra.

Nydelig tur!

Dag 1 – Finse til Geiterygghytta

På denne etappen brukte jeg ca. 8 timer. Formen var fremdeles ikke på topp etter et par dager i sengen med feber, og kroppen var støl og vond. De vakre omgivelsene gjorde det verdt det, og savnet etter sofaen gikk fort over!

Når jeg endelig nærmet meg Geiterygghytta sa jeg meg fornøyd med dagens etappe, og fant meg en fin teltplass. Når teltet var satt opp, vann var hentet og kaffen og middagen var inntatt var klokken alt blitt 20 og det var begynt å bli kjølig.

Jeg trakk inn i teltet, og da jeg hadde krøpet inn i soveposen og lå å hørte på teltduken som blafret i vinden ble jeg overrasket av følelser jeg ikke hadde forventet. Uten forvarsel kjente jeg at tårene presset på. Plutselig følte jeg meg veldig alene.

På plass på Finse stasjon

 

 

 

 

Det var, for meg, overraskende mange partier som så slik ut, men på Geiterygghytten kunne de fortelle at det faktisk var lite snø i forhold til tidligere år.

 

Ingenting smaker bedre etter en lang dag med vandring! 

 

 

Lært på den harde måten; solen er sterkere i høyfjellet! Husk solkrem folkens! 

 

 

 

Dag 2 – Geiterygghytta – Østerbø

Dag 3 – Østerbø til Vassbygdi

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *