Hetebolge, monsterklegg og treretters middag

Den siste uken har jeg kavet meg fra Brydalen, gjennom Tylldalen og Alvdal og videre til Dovre. I Alvdal holdt varmen på å ta fullstendig knekken på både meg og Grimm og vi valgte å ta oss to dager på Gjelten Bru Camping. Veldig koselig plass som anbefales på det varmeste om man passerer Alvdal og ønsker å overnatte enkelt og rimelig.

Da vi endelig skulle fortsette var det 30 grader, og klokken ble 21 før vi endelig kom oss i vei. Det ble mange dager på grusvei og kjerrevei i varmen, med svært varierende teltplasser. Men å gå på grusveier fremfor i skogen var helt klart å fortrekke på grunn av all kleggen!

Forrige søndag kom vi endelig frem til Grimsa bru og fant oss en teltplass rett ved elven, bare noen km fra der vi skulle gå oppover Grimsdalen mot Grimsdalshytta. Jeg hadde en klar tanke om hvor veien gikk videre, vi skulle jo bare følge veien til vi kom til en plass som het Fallet, derfor dobbelsjekket jeg ikke kartet. GEDIGEN TABBE! Dette resulterte i at vi fulgte veien i feil retning i mange km! Så da var det bare å prøve å få haik tilbake. Men hvor mange er det som har plass eller lyst til å ha med seg en skitten vandrer og hund med et halvt tonn bagasje. Da jeg var i ferd med å gi helt opp stopper en bil! Det er hundefolk, takk kjære gud! Vi får sitte på tilbake til Fallet, kjølt ned Grimm og fylt på med vann før vi fortsetter ca 2 km oppover Grimsdalen og slår leir. Det som skulle bli en lett dag med en kort etappe viste seg å bli en av de verste dagene på turen så langt! Lekse lært, neste gang trippelsjekkker jeg kartet!

Veien videre til Grimsdalshytta blir plankekjøring, 16 km på grusvei. Kjedelig, men km går fort. Vi treffer en flokk nysgjerrige og kontaktsøkende hester som går løst oppe i dalen. Og med hjerte i halsen klarer jeg å hale med meg en illsint hund en god omvei og får passert dem uten noe videre dramatikk.

Vel fremme på Grimsdalshytta får vi utdelt et gigantisk rom, og jeg må sjekke flere ganger at det faktisk stemmer. Det gjør det, og jeg tar meg selv i å ville bli værende flere dager. Godt lommeboken er slank og gjør dette umulig. Her får jeg også utlevert pakken med forsyninger som jeg har sendt i forkant.  

På kvelden blir det servert nydelig hjemmelaget mat, og bare middagen alene gjør at oppholde er verdt hver eneste krone. Morgenen etter blir det servert frokost fullt på høyde med den beste hotellfrokost. Får du mulighet så anbefaler jeg virkelig et besøk på Grimsdalshytta! Det går bomvei helt opp, og det er nydelig turterreng rett utenfor døren, og man kan også leie sykler på hytten.

Dagen etter trasker jeg videre over fjellet mot Hjerkinn, og frykten for moskus begynner å melde sin ankomst.

Nå sitter jeg på campingplassen til Hjerkinn Fjellstue og Fjellridning og prøver å manne meg opp til å traske innover mot Snøheim og moskusland.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *