Snøheim, slaraffenliv og storfint besøk

Fra Hjerkinn gikk jeg Snøheimvegen opp til Snøheim turisthytte. Grusveien er 1,3 km hardpakket grus, og ikke akkurat den mest spennende veien man kan gå i løpet av livet.

For meg var det dog spennende nok, siden jeg har opparbeidet en skikkelig frykt for å møte på den beryktede moskusen, og jeg så såklart moskus i en hver stor stein. Da jeg nærmet meg Snøheim så jeg noe litt på siden av veien som lignet urovekkende mye på moskus. Jeg ble stående å studere dem en stund for å avgjøre om det var stein eller om det faktisk var moskus. Jo mer jeg så, jo sikrere ble jeg. Valgte å gå en omvei bare for å være helt sikker. Vel forbi slo jeg meg til ro med at det garantert bare var steiner som lå oppi der og trasket videre, litt flau over hvor redd jeg var. (Skal sies at det var moskus på det stedet dagen etter og at de som kom på besøk så dem på kloss hold fra bussen, så hvem vet, kanskje det ikke var stein jeg så).

Vel fremme ved Snøheim slo jeg opp telt på teltplassen til turisthytten. Dagen etter ventet det besøk fra Bergen!

Det var stor stas når besøket ankom, og Grimm var minst like lykkelig som meg.

Nå har de dratt videre for å lete etter moskusen og jeg skal snart pakke sammen og gå videre vestover.

Jeg krysser fingrene for at det er de som finner moskusen og ikke jeg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *